Ponents
Dr. Ulrich Teichler
És professor en el Centre Internacional de Recerca i Educació Superior a la Universitat de Kassel (Alemanya) des de 1978 i fou el seu director durant 16 anys. Nascut el 1942, va obtenir la diplomatura i va realitzar la seva tesi doctoral sobre sociologia. Així mateix, ha estat investigador a l’Institut Max Planck per a la Recerca Educativa, a Berlín. Teichler ha passat períodes prolongats de recerca al Japó, els Països Baixos i els Estats Units. També ha estat professor visitant o adjunt a la Universitat Oberta britànica.
S’ha dedicat a la recerca sobre educació superior i el món laboral, a la comparativa de sistemes d’educació superior i la mobilitat internacional. Compta amb més de 1.000 publicacions. Membre de l’Acadèmia Internacional d’Educació i de l’Acadèmia Europea, ha esta també president del Consorci d’Investigadors d’Educació Superior, president i membre distingit de l’EAIR, Premi Comenius de la UNESCO. És doctor honoris causa per la Universitat de Turku.
Dra. Hanne Smidt
Ha estat assessora sènir a la EUA (Associació Europea d’Universitats) des de l’any 2002 i ha participat en una àmplia gama de projectes realitzats per l’EUA: Cultura de la qualitat. Màster conjunt, programes doctorals, creativitat i estudis de Màster. Ha estat una de les autores de l’estudi sobre el finançament de la recerca universitària i sobre Tendències V.
El desenvolupament d’un programa d’aprenentatge continu i la “Carta d’universitats europees sobre aprenentatge continu” per a l’EUA ha estat un tema central per ella i, en aquest context, ha contribuït amb un article en el Manual de Bolonya: “Compten les universitats europees amb una estratègia d’aprenentatge continu?”. També, fou ponent general en la Conferència de Rotterdam de la EUA “Universitats inclusives i amb capacitat de resposta” l’any 2008. Actualment participa en Tendències 2010.
Recentment ha fundat una consultoria independent d’educació superior a Suècia.
Hanne Smidt va iniciar la seva carrera professional a la Universitat d’Aarhus i ha treballat en la Conferència Nacional de Rectors danesa abans d’incorporar-se l’any 1992 a l’Oficina TEMPUS de la CE a Brusel·les. Durant la seva estada a Brusel·les va treballar com a consultora independent per la Direcció general de relacions exteriors, per a universitats daneses i per la EUA així com per a la Confederació de rectors europeus.
Dr. Guy Haug
Actor clau en la creació de l’espai europeu d’educació superior pel seu paper en:
-el disseny i la posada en marxa del procés de Bolonya per a la renovació curricular, la convergència i l’atractiu de les universitats d’Europa;
-la iniciació i el desenvolupament de l’agenda de modernització de les universitats de la Unió Europea;
-la concepció i iniciació de programes de cooperació i mobilitat europeus com Erasmus, Erasmus Mundus i Tempus.
En l’actualitat és assessor de la Universitat Politècnica de València.
Té àmplia experiència en els temes següents:
-direcció universitària (en una institució superior de direcció d’empreses francesa molt internacionalitzada) i desenvolupament institucional
-internacionalització, mobilitat i cooperació internacional universitàries
-avaluació de polítiques, institucions i programes formatius
-cooperació amb organitzacions internacionals (UE, OCDE, Banc Mundial, UNESCO) i nombroses xarxes universitàries a Europa i Amèrica (USA, Llatinoamèrica)
-assegurament de la qualitat i acreditació en l’àmbit europeu i mundial
És l’autor de nombroses comunicacions a congressos, articles a revistes i capítols de llibres en diferents països i idiomes.
És llicenciat en dret (Estrasburg), Doctor en Ciències Polítiques (Tübingen), Doctor honoris causa per HETAC (Irlanda) i té un MBA (Ottawa).
Dra. Marta Mena
Marta Mena és consultora del Banc Mundial en Formació Virtual, assessora a la Universitat Tecnològica Nacional i la Universitat de Cuyo (Argentina), i membre del Comitè Executiu de l’International Council for Open and Distance Education (ICDE).