Ponents
Paul Blackmore
Paul Blackmore és professor d’Educació Superior al Policy Institute, King’s College London. Ha dirigit centres de recerca i desenvolupament acadèmic a les universitats de Warwick, Coventry i King’s, en el Regne Unit.
Va participar en un estudi finançat per HEFCE de 26 institucions d’arreu del món, que va donar lloc a un important informe i un llibre al 2012: Strategic curriculum change in universities: global trends. En 2016 publicó Prestige in academic life: Excellence and exclusion, on s’analitzaven les diferències i motivacions de la vida acadèmica, i va participar en un estudi finançat de la Leadership Foundation for Higher Education: The role of prestige in UK universities: Vice-chancellors’ perspectives.
L’any 2013 va ser guardonat amb el premi National Teaching Fellowship. La seva temàtica se centra en estratègies internacionals i nacionals sobre el canvi curricular estratègic i el prestigi acadèmic.
Javier Paricio
Professor Titular Universitari de la Facultat d’Educació de la Universitat de Saragossa. Va ser adjunt al Rector per la Innovació Docent i responsable de qualitat de les titulacions d’aquesta Universitat entre els anys 2008 i 2012.
Director de l’Institut de Ciències de l’Educació entre 2003 i 2008 i implicat en el suport dels projectes d’innovació i millora de la docència de la Universitat des de 1989.Membre de la junta directiva de la Red Estatal de Docencia universitaria (RED-U).
Membre de les comissions de verificació i acreditació de títols de l’Agència de Qualitat de Castella i Lleó (ACSUCyL). Membre del grup que va rebre el primer premi d’Innovació Educativa de la Universitat de Saragossa de l’any 2004.
Investigador especialitzat en la qualitat i millora de la docència a l’educació superior, és autor de nombroses publicacions sobre el tema i ha impartit seminaris, cursos i activitats de formació per al professorat universitari en la majoria de les universitats espanyoles. Ha estat ponent i membre del comitè científic en congressos, trobades i activitats nacionals i internacionals sobre aquest tema.
Josep Joan Moreso
Josep Joan Moreso és catedràtic de Filosofia del Dret a la Universitat Pompeu Fabra. Llicenciat (1983) i Doctor en Dret (1988) per la Universitat Autònoma de Barcelona ha estat també professor d’aquesta Universitat i de la Universitat de Girona. És també professor invitat honorari de la Universidad Diego Portales de Santiago de Chile.
Les seves publicacions versen sobre la teoria general del dret i sobre els fonaments filosòfics del constitucionalisme. Ha publicat una desena de llibres i uns dos-cents articles de la seva especialitat a editorials i revistes, nacionals i internacionals, de prestigi al seu camp acadèmic. És editor de la col·lecció ‘Filosofía y Derecho’ de l’editorial Marcial Pons i, entre d’altres, de les revistes Ratio Juris i Doxa.
Ha estat Rector de la Universitat Pompeu Fabra entre 2005 i 2013. Ara és president d’AQU Catalunya i president del CIDOB.
Isabel de Arco
Doctora en Psicopedagogia amb Premi extraordinari de doctorat per la Universitat de Lleida (UdL).
Professora Titular d’Universitat (TUC) en el Departament de Pedagogia i Psicologia de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida (UdL).
Ha estat directora de l’ICE de la UdL fins al 2005 que va passar a ser Vicerectora de Docència de la UdL impulsant la transformació a l’EEES .
Actualment és coordinadora de l’equip de recerca SGR(2014SGR-176) Equip de Desenvolupament Organitzacional de la Universitat de Lleida (EDO-UdL).
Guardonada en dues ocasions amb el premi JAUME VICENS VIVES A LA QUALITAT DOCENT UNIVERSITÀRIA. Un en la modalitat col·lectiva, atorgat pel Govern de la Generalitat de Catalunya 27/08/2013. Per participar en el disseny i implementació del projecte per La Millora de la Formació Inicial de Mestres de Primària a través del Model d’Alternança. També, i en la modalitat individual, atorgat pel Govern de la Generalitat de Catalunya, 30/08/2011.
Moderadors
Josep M Vilalta
Josep M. Vilalta Verdú (Barcelona, 1965) és el Secretari Executiu de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i Director de la Global University Network for Innovation (GUNi), formada per la UNESCO, la Universitat de les Naciona Unides i l’ACUP, que n’ostenta el Secretariat permanent. És Llicenciat en Geografia i Història (UB), Màster en Gestió Pública (UAB), Màster en Teoria Política i Social (UPF) i Postgraduat en Higher Education Management (Open University / Universiteit Twente).
Especialista en gestió i polítiques públiques, política i gestió universitària i política i gestió de l’R+D. Ha estat professor en gestió i polítiques públiques en diversos centres universitaris i de formació, visitant a les universitats de Londres (Gran Bretanya) i de Twente (Països Baixos), i impulsor i director del Màster de Gestió i Política Universitària.
Amb més de seixanta publicacions entre articles, capítols de llibres i llibres sobre gestió pública, polítiques públiques, educació, universitats i política científica, ha participat en diversos projectes i grups d’experts de la Generalitat de Catalunya, la Comissió Europea, l’OCDE, la UNESCO, i en diversos països en matèria d’educació i universitats, política científica i gestió de polítiques públiques. Recentment ha estat director de l’Anuari de la Fundació Jaume Bofill “Reptes de l’educació a Catalunya” i “Una agenda per transformar l’educació a Catalunya”. Forma part del Grup d’experts de l’Estat espanyol en política universitària Studia XXI i és col·laborador habitual dels diaris La Vanguardia, ARA i Nació Digital.
Màrius Martínez
Llicenciat en Filosofia i Lletres, doctor en pedagogia, professor titular d’Orientació Professional UAB. He estat coordinador d’Educació Social, Vicedegà d’ordenació acadèmica i Degà de la Facultat de Ciències de l’Educació UAB.
Vicepresident de la Conferencia de directores y Decanos de Magisterio y Educación de España. Docència a Pedagogia, Màster de Formació del professorat de Secundària i Màster de Recerca.
Estades de formació i transferència a universitats de Bèlgica, Holanda, Regne Unit, Dinamarca, Italia i Xile. Col·laboracions regulars amb els departaments d’Ensenyament, Justícia i Diputació de Barcelona. Actualment Vicerector de Relacions Internacionals – UAB.