Descripció de les sessions
Sessió 1 – Models educatius flexibles
En aquesta sessió es vol debatre i reflexionar sobre les respostes formatives que pot oferir la universitat per afavorir les necessites de l’estudiantat, l’ocupabilitat i la competitivitat de les persones titulades. Permeten els models educatius actuals trobar l’equilibri entre la formació bàsica, les competències professionals i l’orientació als mercat laboral?
Sessió 2 – Relació universitat, empreses i societat
Un dels reptes de la universitat és reforçar els projectes professionalitzadors i establir estratègies per impulsar i millorar les relacions entre la universitat i l’empresa. Des de les universitats cal fomentar l’esperit emprenedor entre la comunitat universitària, posant a l’abast els recursos i serveis de l’entorn. Així, cal generar noves oportunitats d’innovació i desenvolupament i impulsar la creació de noves empreses i obrir noves línies d’innovació i transferència de coneixement.
Sessió 3 – La Universitat distribuïda
El concepte de responsabilitat social ens remet a la idea de compromís, individual i col·lectiu, amb la societat. Aquest concepte ha pres importància en el món universitari i posa l’accent en el deute de retorn a la societat que té la universitat com a servei públic.
Es treballarà al voltant experiències que suposen un impuls important del sistema universitari català des de diferents àrees de coneixement; la vinculació de la universitat amb el territori a través de propostes de caràcter social i transformador; la consolidació de processos d’institucionalització en cadascuna de les universitats; així com també un marc compartit sota la perspectiva de responsabilitat social universitària, com a eix transversal d’una docència, recerca i transferència de qualitat.