Temàtica
Una anàlisi comparada i de tendències, proposa tractar, com a àmbits temàtics preferents, les qüestions que s’indiquen a continuació.
Programa
S’impartiràn tres tipus de sessions: monogràfiques, orals i pòster.
Ponents
Aplega un gran nombre de professorat, i altres professionals de l’educació.
Benvinguda
Els dies 26, 27 i 28 de juny de l’any 2000 celebràvem a Barcelona el I Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació (CIDUI). Des d’aquella data el CIDUI s’ha anat celebrant cada dos anys i ha esdevingut una iniciativa consolidada que aplega periòdicament un gran nombre de professors empesos per la voluntat de fer de la universitat una institució que respongui als reptes de les noves situacions de la societat global i a les exigències de la construcció del coneixement, amb la mirada sempre posada en la cohesió social i en la reducció de les desigualtats. En la tasca que duu a terme, el CIDUI ha fet prevaler els valors acadèmics per damunt de qualsevol altre tipus de consideracions. I és des d’aquesta autonomia i independència acadèmica que convoquem aquesta nova edició del Congrés, el VI CIDUI.
Durant els deu darrers anys hem mantingut un compromís compartit per la qualitat i la millora de la docència i la innovació a la universitat. Al principi la nostra principal preocupació va ser “l’aprenentatge actiu de l’alumne”; posteriorment, “la competència docent”, i en el darrer Congrés es va posar l’èmfasi en “el canvi en la cultura docent universitària”.
Els reptes de la Universitat d’avui obliguen a pensar l’acció docent i la innovació universitària des d’una perspectiva comparada que tingui present l’àmbit regional, nacional, estatal, europeu i internacional. Segurament sempre ha estat així, però, ara i aquí, els organitzadors entenem que tenir aquesta mirada és condició necessària per a l’orientació de l’activitat quotidiana del professorat i per al futur de les nostres universitats.
Els reptes de la Universitat d’avui obliguen a pensar l’acció docent i la innovació universitària des d’una perspectiva comparada que tingui present l’àmbit regional, nacional, estatal, europeu i internacional.