Temàtica
El Simposi vol centrar-se en les estratègies que assegurin una vinculació de qualitat entre estudiantat i universitat
Ponents
Aplega un gran nombre de professorat i professionals de l’educació superior
Programa
Hi haurà una sessió plenària inicial, sessions paral·leles de treball i un debat final
Informació pràctica
L‘assistència a aquest simposi és per invitació i tindrà lloc presencialment dijous 30 de juny de 2022 al campus de la UAB
Temàtica
Actualment, el canvi en els espais i les realitats de les institucions d’educació superior ja és un fet que ens cal gestionar i conduir en la millor direcció possible. Des de la universitat s’estàn formant els ciutadans i professionals que intervindran en aquest present canviant, però també en la construcció de la societat del futur.
Els processos clau de l’ensenyament no passen únicament pel concepte clàssic d’aula, sinó que convoca altres espais i nivells de participació, presencials i no presencials, que també són determinants per facilitar aquesta formació. Ara bé, cal reconèixer que les transformacions estan generant també dificultats per assegurar la necessària vinculació entre estudiants i universitat, per tant, la conducció d’aquests processos dins les universitats converteix en elements clau el diàleg i la retroalimentació amb l’estudiantat.
En aquest sentit, l’objectiu d’aquesta edició del Simposi sota el títol “Aprendre a la universitat d’avui: renovació o revolució?” és obrir un espai de treball on analitzar i debatre com podem adoptar estratègies en tots els àmbits (institucional, PDI, PAS i alumnat) que assegurin un procés d’aprenentatge i una vinculació de qualitat entre l’estudiantat i la institució universitària.
Aquesta premissa es desenvoluparà a partir d’una primera sessió plenària que situarà els elements de debat, per després formular propostes d’actuació concretes a través de tres sessions paral·leles d’ampli debat (entre equips de govern, professorat, alumnat, equips d’administració i gestió,…) cadascuna centrada en un aspecte concret:
- Sessió de treball 1: Propostes pel que fa a l’adaptació de recursos tecnològics.
- Sessió de treball 2: Propostes relacionades amb les metodologies d’ensenyament i aprenentatge.
- Sessió de treball 3: Propostes sobre itineraris flexibles i models de participació per estudiants de perfils diversificats.
Segueix totes les novetats del Simposi #CIDUI2022 a través del nostre compte de Twitter @CIDUI_congress