Descripció de les sessions
Sessió Plenària «Ensenyament i aprenentatge informats per l’evidència científica»
Héctor Ruiz Martín (International Science Teaching Foundation)
Aquesta ponència plenària ens oferirà un resum d’allò que les evidències científiques ens permeten conèixer sobre els processos d’ensenyament i aprenentatge estructurats en tres aspectes: pedagògics, afectius i emocionals i tecnològics.
Sessió de treball 1 – Estratègies en l’eix tecnològic
Davinia Hernández (Universitat Pompeu Fabra) i Ramon Sangüesa Solé (Universitat Politècnica de Catalunya)
L’objectiu d’aquesta sessió és enfocar la mirada en propostes relacionades amb l’adaptació de recursos tecnològics. En com les eines i els recursos digitals poden contribuir a millorar els processos d’aprenentatge de l’estudiantat, la seva motivació i el seu compromís amb aquest procés, així com facilitar la seva implicació i pertinença a la comunitat universitària.
Sessió de treball 2 – Estratègies en l’eix pedagògic
Eduardo Doval (Universitat Autònoma de Barcelona) i Pere Soler (Universitat de Girona)
L’objectiu d’aquesta sessió és enfocar la mirada sobre propostes relacionades amb les metodologies d’ensenyament i aprenentatge i en les dinàmiques i processos docents que convindria adoptar per facilitar la màxima participació i implicació significativa dels estudiants.
Sessió de treball 3 – Estratègies en l’eix social
Maria Bargalló (Universitat Rovira i Virgili) i Núria Camps (Universitat de Lleida)
L’objectiu d’aquesta sessió és enfocar la mirada sobre tot allò que tingui a veure amb facilitar la integració i el compromís de l’estudiantat en la vida acadèmica i universitària, tenint en compte la creixent diversitat social i cultural de les aules universitàries així com l’atenció a l’estudiantat amb necessitats educatives especials. Sobretot en aquells estudiants que tenen perfils menys tradicionals.